сватбена агенция

Страница с въпроси и отговори, които са от значение за успешния избор на фотограф и оператор за Вашето семейно тържествотържествен ден Как да изберем фотограф и оператор?

Фотографирането и видеозаснемането е творчески процес и всеки човек занимаващ се с това има собствен стил на работа. Една част от колегите в бранша предлагат артистична фотография, други снимат репортажно, трети добавят различни ефекти с цел снимките да изглеждат като рисунки. Поради тази причина е задължително да се направи среща между двете страни на която ще Ви бъдат показани фотографии и филми с цел да прецените дали конкретното портфолио отговаря на Вашите изисквания. Само така ще се избегнат ситуации, в които би имало разминаване между желанията Ви и крайния резултат.тържествен ден В интернет гледахме много красиви снимки на младоженци. И нашите ли ще бъдат такива?

Първото и най-важно нещо, което може да се каже е, че хубавите снимки изискват време и подготовка. Няма как да се получи уникален и неповторим кадър само с едно насочване на фотоапарата към Вас. В много от случаите при фотосесиите за заснемане на един сполучлив кадър се правят няколко опита, което изисква и повече време. Друго важно нещо е мястото където ще бъде направена фотосесията. Това място се явява естествен декор и допринася кадрите да станат красиви и пленяващи.тържествен ден Има ли значение каква снимачна техника ще се използва?

Разбира се, че има. Заснемането с професионална техника е гаранция за максимално качество на готовата продукция. "Плевен 90" използва висок клас HD видеокамера снабдена с три матрици и много добра светлочувствителност. Този модел дава в пъти по-добър резултат отколкото използването на т.нар. малки туристически камерки, които се предлагат в някои магазини за техника и може да бъдат закупени и ползвани от всеки без да са нужни каквито и да било технически познания и опит. Същото нещо важи и при фотоапаратите. За получаване на качествена снимка с хубави цветове наличието на професионален апарат и добри обективи е задължително.тържествен ден На какви устройства може да се гледат снимките и видео филма?

Всички снимки след обработка се записват и предават в най-разпространения файлов формат - jpeg. Така, те може лесно да бъдат разглеждани на различни устройсва - компютри, лаптопи, телефони, да бъдат презаписвани на дискове, флаш памети, както и отпечатани на хартия. При видеото нещата стоят по-различно. Заснетия филм се гледа на устройство предназначено за съответния формат - DVD, Blu-ray плейър или директно от флаш памет поставена в съвременен LCD/LED телевизор. Не се препоръчва възпроизвеждането му на всевъзможни компютърни конфигурации и лаптопи. За това, преди да поръчате видео в един от двата формата проверете дали притежавате необходимата техника - телевизор с матрица за видео с висока резолюция и USB вход, плейър за DVD или Blu-ray дискове.тържествен ден Какъв е срока за получаване на готовите материали?

За постигане на отличен резултат голямо значение има и обработката на заснетите кадри. Пост продукцията е процес при който сваленото от камерата видео се монтира, извършват се различни корекции на картината и звука, добавят се ефекти и музика. Необходимост от обработка има и за снимките. При тях също се правят корекции на цветовете, контраста, отделни кадри се конвертират в черно-бяло. Всичките тези последващи действия изискват допълнително време, като особено при видеото качествения монтаж може да отнеме няколко седмици. Поради тази причина срока за предаване на обработения от нас материал е между 30 и 90 дни.